VEGAANINEN RANCH-DIPPI JA KOTITEKOINEN KETSUPPI

Ketsuppi on maailman turhin maustetökötti. Niin ennen ajattelin. Sen etikkainen maku peittää alleen kaikki muut maut, eli käytännössä ruoka maistuu pelkästään ketsupilta. En ole kauppojen valikoimasta löytänyt sellaista yksilöä, jota haluaisin ruokieni päälle töräyttää.

Jokunen aika sitten ihastuin Instagramissa kuvaan, joka esitti omatekoista ketsuppia lasipurkissa. Tai niin luulin. Tarkemman tutkiskelun jälkeen kävi ilmi, että purkki sisälsi paprikahummusta (jota aion todellakin testata!). Ennen totuuden paljastumista ehdin jo innostua ketsuppi-ideasta, joten suuntasin kauppaan ostamaan tarvikkeita, joita uskoin tarvitsevani. Jasmiinan kokeilevassa keittiössä tehtiin ensimmäistä kertaa ketsuppia ja siitä tuli aivan tajuttoman hyvää! Näin mä sen tein.

KOTITEKOINEN KETSUPPI

NÄITÄ TARVITSET:

1kg tomaatteja
1 varsi selleriä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 punainen paprika
1dl sokeria
1dl punaviinietikkaa
1 tuore chili
1/2 tl kanelia
1/2 tl maustepippuria
2tl suolaa
1tl mustapippuria


TEE NÄIN:

1. Paloittele tomaatit, paprika ja selleri. Silppua sipuli ja valkosipuli.
2. Iske kasvikset kattilaan, lisää etikka ja sokeri. Sekoittele hetki.
3. Lisää mausteet. Anna kiehua rauhassa 20 minuuttia.
4. Soseuta tuotos.
5. Keitä uudelleen, jotta ketsuppi sakeutuu. Anna jäähtyä ja nauti!

Ja mikä dippeihin tulee, olen nimittänyt itseni dippimestariksi. Kuuluisin nimittäin varmasti maailman parhaimmistoon, jos dippien syömisestä jaettaisiin palkintoja tai arvonimiä. Olen maistanut jokaista valmista dippijauhetta ja syönyt niitä jo kyllästymiseen asti. Sitä paitsi, monet dippijauheet eivät ole vegaanisia, niistä olen luopunut jo hyvä tovi sitten. Se on tietenkin hankaloittanut dippien valitsemista omalta osaltaan jo jonkin aikaa. Nykyään katastrofin ainekset ovat olleet siivittämässä herkutteluhetkiäni ja olen päätynyt tylsyyksissäni dippailemaan maustettuja sipsejä maustamattomaan kaurafraicheen. Eniten karvaita kyyneleitä on aiheuttanut ranch-dippi, joka kuului aikoinaan ehdottomiin suosikkeihini ja olen alkanut kaivata sitä viimeaikoina ihan toden teolla.

Löysin ranch-dippi ohjeen googlettamalla ja päätin ihan omin pienin kätösin muokata siitä vegaanisen version. Parin testikierroksen jälkeen, onnistuin mielestäni varsin hyvin! Nyt jaan ohjeeni teillekin.

VEGAANINEN RANCH-DIPPI

NÄITÄ TARVITSET:

1dl Kaurafraichea
1dl majoneesia (esim. X-tra kevytmajoneesi on vegaaninen)
1tl sellerisuolaa
1tl sipulijauhetta tai hienonnettua sipulirouhetta
1tl chilijauhetta
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria


TEE NÄIN:

Ei tarvitse tehdä muuta, kun sekoittaa kaikki ainekset kipossa ja tarkistaa maku. Anna tekeytyä tunti jääkaapissa, jotta maut ovat parhaimmillaan.

ENJOY - JASU

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Diiskuneiti
Diiskuneiti,
Luin tämän ja soitin miehelle "tuo ristikkoperunoita kaupasta" 😃 Näistä sun ruokajutuista tulee AINA kauheat mieliteot. Täytyy testata tota ketsuppia, koska oon ketsupin suurkuluttaja. Toihan ois kiva lahjaideakin, kun menee kylään 😊
www.stoori.fi/diiskuneiti
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
No niin oliski! Testaa ihmeessä, kerro sit, mitä tykkäät 😊
nouw.com/slowandsimple
Henna
Henna,
Oon pohtinut jo pitkään tekeväni itse ketsuppia, kun valmiina löytyis jo purkkikin sitä varten. Mitä veikkaat kauanko tuota ketsuppia uskaltaa säilyttää jääkaapissa ennenkuin se menee pilalle? Täytynee pohtia minkä verran tekee ettei mee hävikiks kun ketsuppia melko satunnaisesti käytän 😊
yksinkertaisuudenilo.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Mäkään en paljoo käytä ketsuppia, mut tätä oon saattanu laittaa esim kastikkeisiin lusikallisen. Mulla on tätä vieläkin pohjat jääkaapissa ja hyvältä näyttää! Eli kolmisen viikkoa on menny huoletta 😊
nouw.com/slowandsimple
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229