VEGAANINEN CARBONARA

Carbonara on lohturuokien lyömätön ykkönen. En ole kuitenkaan oikein innostunut valmiista vegepekonista tai muista sen kaltaisista tuotteista, joten tämän pastan osalta, herkuttelu on jäänyt jo useammalta vuodelta täysin nolliin. Pari viikkoa sitten sain kuitenkin idean kokeilla "pekonin" valmistusta itse ja siitä syntyi versioni vegaanisesta carbonarasta.

Ravintoloiden kiinnioloaikana, mussa on herännyt pieni panostusruoan kipinä. Tällä panostusruoalla tarkoitan sitä, että normaalista keittiökäyttäytymisestäni poiketen, olen ollut valmis pidempiinkin esivalmisteluihin. Musta on ollut hauska laittaa ruoanlaittoon joskus tuntejakin aikaa ja nauttia sitten illalla työn tuloksesta. Tämä carbonara on "portobello-pekonin" osalta hieman muita reseptejäni työläämpi, mutta "pekonia" voi hyvin valmistaa isomman määrän valmiiksi jo etukäteen ja käyttää sitä sitten useammissa viikon aikana nautittavissa ruuissa.

PORTOBELLO-PEKONI

Tarvitset:
2 isoa portobelloa
suolaa
mustapippuria myllystä

Marinadiin:
2 rkl soijaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
15 tippaa Jalosavu savuaromia
1 rkl oliiviöljyä

* * *

_ Suikaloi sienet ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet uunipellin päälle ritilälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista sieniä uunin ylätasossa 180 asteessa n. 15 min.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki sen ainekset huolellisesti keskenään.
- Ota sienet uunista, sivele marinadilla, käännä viipaleet ja sivele vielä toiselta puolelta.
Jatka paistamista uunissa 15 min, jonka jälkeen käännä viipaleet, sivele jälleen marinadilla ja paista vielä 15 min. Toista tarvittaessa vielä kerran, sienien ei ole tarkoitus palaa, vaan kuivahtaa hieman.


VEGAANINEN CARBONARA

ohjeesta saa n. 3 annosta

Tarvitset:

300g täysjyväspaghettia
portobello-"pekonia" (kahdesta isosta sienestä)
2 kynttä valkosipulia
2 dl kasvikermaa
2 rkl oluthiivahiutaleita
suola
mustapippuria myllystä
+ tuoretta persiljaa

* * *

- Keitä spaghetti runsaassa, hyvin suolatussa vedessä al dente -kypsäksi. Valuta spaghetti ja jatka pastan valmistamista samassa kattilassa.
- Pienennä valkosipuli ja pieni halutessasi portobrellopekonia hieman pienemmäksi.
- Lisää portobellot, hienonnettu valkosipuli, kasvikerma ja oluthiivahiutaleet spaghetin sekaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes pasta on hieman vetäytynyt ja kerma on imeytynyt sopivasti pastaan. Hox! Nautin carbonarani hieman tuttua "kuivempana" versiona, jos siis nautit runsaasta kermakastikkeesta, voit lisätä reseptiin vaikka 1/2 - 1 dl kermaa.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla, tarjoiluhetkellä voit silputa pastan päälle hieman tuoretta persiljaa.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

SusannaNissinen
SusannaNissinen,
Siis aivan super herkulliset kuvat😍
nouw.com/susannanissinen
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Hei kiitos! Tämmösistä kommenteistä tulee tosi kiva mieli <3
nouw.com/slowandsimple