VEGAANINEN CAESARSALAATTI
Kuulun niiden syöpöttelijöiden joukkoon, jotka mussuttavat mieluiten jotain freshiä ja kevyttä. Esimerkiksi lounaaksi valitsen 80% varmuudella salaatin, se vaan on niin helppo ja nopea väsätä. Sen lisäksi, oikein koottuna saan siitä suuren osan päivän ravintoainetarpeestani. Musta myös tuntuu, että salaatti on todennäköisesti ainoa vaihtoehto silloin, jos haluan olla lounaan päätteeksi työkykyinen. Raskaammat vaihtoehdot saa mut helposti uniseksi.
Klassinen caesar on ollut jo vuosia mun ehdoton salaattilemppari. Caesarkastike sopii todella moniin variaatioihin ja siksi sitä kuluukin mulla putelikaupalla. Kun sanon "putelikaupalla", tarkoittaa se oikeasti sitä, että mun salaatinkastikekulutus vie mut ilmastoahdistuksen partaalle. Pyrin muutenkin suosimaan vegaanisia tuotteita, enkä caesarkastikkeesta ole sellaista vaihtoehtoa vielä löytänyt. Viime viikolla rupesinkin pohtimaan, että olisikohan mitään mahdollisuutta tehdä sellaista itse. Löysin googlettelemalla muutaman erilaisen ohjeen, joista muokkasin makuuni sopivan version. Jos sopii varovaisesti kehaista, niin hyväähän siitä tuli!

VEGAANINEN CAESARSALAATTI
salaatinlehtiä valintasi mukaan
pinaattia
kurkkua
vegaaninen caesarkastike (ohje alla)

vegaaninen caesarkastike
1 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 tl kapriksia
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl etikkaa
1/2 tl sinappia
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
1/2-1 dl vettä
Liota cashew-pähkinöitä muutama tunti jääkaapissa, jotta ne pehmenevät.
Lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Voit itse määritellä kastikkeen juoksevuuden lisäämällä tai vähentämällä veden määrää.
Pullota kastike ja anna viilentyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

kikhernekrutongit
1 tölkki kikherneitä
loraus oliiviöljyä
suolaa
cayennepippuria
valkosipulijauhetta
savupaprikajauhetta
Huuhdo ja valuta kikherneet. Anna kuivua hetken aikaa ennen uuniin laittamista, herneet tuppaavat poksumaan.
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Voit lisätä mukaan myös omia lempi mausteitasi ja kokeilla erilaisia mixejä.
Levitä herneet tasaisesti pellille siten, ettei herneitä ole päällekkäin. Paista 200-asteisessa uunissa niin kauan, että herneet ovat rapeita (n. 30 min). Sekoittele muutaman kerran paiston aikana, jotta kikherneet kypsyvät tasaisesti.

- Jasu
Tykkää-merkinnät
Kommentit

