TÄYTETYT AVOKADOT VEGAANISELLA TÄYTTEELLÄ
Täytetyt avokadot on mulle tuttu herkku jo lapsuudesta. Vanhempani tarjoili näitä katkaraputäytteen kanssa, mutta mä halusin nyt kokeilin vegaanista täytettä ja se onnistui tosi hyvin! Jos soijarouhe ei hivele teidän makunystyröitä, niin voit hyvin jättää sen vaiheen pois ja sekoittaa täytteeseen jotain muuta proteiinia, kuten pilkottua quornia, tofua tai vaikka kasvis jauhista.


TÄYTETYT AVOKADOT VEGAANISELLA TÄYTTEELLÄ
tarvitset:
4 avokadoa
SOIJAROUHE:
1 dl soijarouhetta
0,5 - 1 dl vettä
oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
soijakastiketta
suolaa
TÄYTE:
1 dl majoneesia esim. X-tra (tai 1/2 dl majoneesia ja 1/2 dl kaurafraichea)
1/2 punasipuli
1/4 punainen paprika
ripaus mustapippuria
suolaa
1/2 sitruunan mehu
ruohosipulia ja persiljaa silputtuna
tee näin
- Paista kuivaa soijarouhetta ja silputtua valkosipulia paistinpannulla runsaassa oliiviöljyssä. Lisää puoli desiä vettä, lisää toinen puoli desiä jos soijarouhe tuntuu vielä rapisevan hampaissa. Mausta seos suolalla ja soijakastikkeella.
- Silppua punasipuli, paprika ja yrtit.
- Ota suurehko kippo. Mittaa siihen majoneesi ja sekoita sitten joukkoon sipuli-, paprika- ja yrttisilppu sekä jäähtynyt soijarouhe. Sekoita huolellisesti sekaisin.
- Mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla.
- Halkaise avokadot ja poista kivi. Jos kivi on pieni, voit kaivertaa osan avokadon lihasta odottelemaan seuraavaa käyttökertaa, jotta täytettä mahtuu avokadoon paremmin.



Olen niin onnellinen, että muistin tämän unohtuneen klassikon. Nyt se on tullut taas jäädäkseen meidän keittiöön. Toivottavasti tekin tykkäätte!
- Jasu
Tykkää-merkinnät
Kommentit
