OMA AVOKADOPUU - NÄIN ONNISTUT

Avokadon kasvatus olikin helpompaa, kuin ajattelin!

Voit kasvattaa oman avokadopuun säästämästäsi avokadon kivestä helposti, kunhan olet huolellinen ja erittäin kärsivällinen. Itse kokeilin avokadon kasvattamista netistä löytämilläni ohjeilla monet kerrat, mutta epäonnistuin aina. Laitoin kiven itämään vesilasiin ohjeiden mukaan, mutta mitään ei koskaan tapahtunut. Tästä turhautuneena luovutin vuosiksi ja ajattelin etten vain ollut tarpeeksi pätevä viherpeukalo. Sain huomata, että ongelma ei ollutkaan taidoissa, vaan kärsimättömyydessä.

Näillä ohjeilla onnistuin kasvattamaan oman avokadopuun ekalla yrittämällä.

NÄIN KASVATAT OMAN AVOKADOPUUN

1. Siemenen käsittely

Irrota avokadon kivi hedelmästä VAROVASTI. Puhdista se sitten huolellisesti vedellä, ettei siemenen ympärille jää lainkaan avokadon hedelmälihaa.

2. Kuivata ja kuori

Anna siemenen kuivahtaa huoneen lämmössä muutaman päivän ajan. Kivi on valmis istutettavaksi, kun kiven kuori alkaa halkeilla. Voit kuoria siemenen kokonaan.

3. Istutus ja kelmutus

Monissa ohjeissa kehotetaan idättämään siementä vesilasissa, mutta itse olen onnistunut avokadon kasvatuksessa vain istuttamalla sen suoraan multaan. Laita ruukun pohjalle kiviä tai vanhan ruukun palasia salaojitukseksi. Näin ennaltaehkäiset kasvin hukkumisen ja liikakastelun tulevaisuudessa.

Istuta kuiva, kuorittu avokadon kivi multaan niin, että kiven terävämpi pää jää pilkistämään mullan ulkopuolelle. Pingota ruukun kanneksi elmukelmua, se auttaa kosteuden ylläpitämisessä. Töki kelmuun muutamia reikiä vaikka hammastikulla.

4. Malttia ja paljon vettä

Pidä multa kosteana päivittäisellä kastelulla ja ole kärsivällinen. Itäminen saattaa viedä useampia kuukausia. Pidä kelmu paikoillaan niin kauan, kunnes huomaat kiven halkeavan. Verson voi huomata pilkistävän halkeamasta tuota pikaa ja tässä vaiheessa kasvu kiihtyy hurjasti.

5. Huolehdi jatkossakin

Kastele puutasi säännöllisesti, noin kerran viikossa. Anna mullan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa. Voit sumutella avokadon lehtiä kastelukertojen välillä.

6. Puu vai pensas

Kun avokadosi alkaa saavuttaa 1,5 metrin pituutta, voit päättää haluatko kasvattaa sitä puun- vai pensaan muotoon. Avokado lähtee kasvamaan pensasmaisesti, kun leikkaat puusta latvan pois.

AVOKADON ONGELMAT

Lehtien kärjet alkavat kuivahtaa tai rusehtaa - Huoneilma on liian kuiva. Sumuttele avokadoa säännöllisesti suihkepullolla.

Lehdet ovat hailakat - Avokado tarvitsee isomman ruukun tai ravinteita. Lannoita puu ja/tai istuta se tilavampaan ruukkuun.

Keltaiset lehdet - Kastelet kasvia liikaa. Anna mullan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa.

- Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

stepstoselflove
stepstoselflove,
hei en kestä miten ihana <3 Tätä on crazy planladyn pakko kokeilla 😎
nouw.com/stepstoselflove
holisticbeautycorner
holisticbeautycorner,
Kiitos näistä vinkeistä! Näillä vinkeillä kokeilemaan seuraavaksi! 😊
nouw.com/holisticbeautycorner