NÄIN ONNISTUT KIRPPUTORILLA (9 vinkkiä)

Viikottaisella kirpparikierroksellani korviini kantautui jälleen yksi turhautunut älähdys "Mä en löydä kirppareilta koskaan mitään!". Monet kerrat lähden itsekin kirpparilta tyhjin käsin, mutta niillä kerroilla joina mukaan on tarttunut jotakin, ovat niiden "hutikertojen" arvoisia. Olen löytänyt kirpputoreilta monia aarteita, niin vaatteita, kuin huonekalujakin, jotka säilyvät minulla varmasti vuosia.

Se mieletön tunne, kun käsiin osuu jotain kaunista, mun tyylistä, laadukasta ja oikean kokoista. Ekologisuuden jälkeen parasta second hand -shoppailussa on milestäni se, että sama vaatekappale tulee aika harvoin vastaan kadulla. Edullinen hinta on vain pieni plussa kaikkien hyvien puolien joukossa.

Ajattelin jakaa omat vinkkini, miten mä onnistun kirpputorilla. Toivottavasti niistä on hyötyä muillekin.

NÄIN ONNISTUT KIRPPUTORILLA

KÄY USEIN

Kirppiksillä vaihtuu tarjonta jatkuvasti. Kirppiskulttuuriin kuuluu, että myyjät täyttävät pöytiään uusilla tuotteilla heti, kun tilaa löytyy. Tee siis kirppiskierroksesta rutiini.

VARAA AIKAA

Käy kirppispisteet huolellisesti läpi. Vilkaise ylä- ja alahyllyt, korit ja laatikot. Esimerkiksi kengät on usein alahyllyllä myynnissä ja vilahtavat siksi helposti silmien ohi.

ENNAKOI

Älä etsi vain sesongissa olevia tuotteita. Jos silmiisi osuu keskellä kesää täydellinen toppatakki, joka sopii kaikkiin kriteereihisi, osta se. Säilytä sitä huolellisesti, se odottaa kanssasi pakkaspäiviä. Parasta on panostaa vaatteisiin, joita voi hyödyntää useamman sesongin aikana. Huolellinen kerrospukeutuminen mahdollistaa tämän hyvin täällä Suomessakin.

SOVITA

Tämä on mulle kaikista vaikein kohta. Etenkin talvella, kun päällä on sen toppatakin lisäksi kolme kerrosta vaatteita. Sovita löytösi siitä huolimatta. Vaikka tietäisit kokosi täydellisesti, ei vaatteet välttämättä istu kaikille.

OLE USKOLLINEN OMALLE TYYLILLESI

Vaikka kirpparit ovat loistava mahdollisuus kokeilla jotain uutta edulliseen hintaan, kannattaa pohtia vaatteen istuvuutta omaan tyyliin. Saatatko kyllästyä printtiin? Jääkö vaate kaapinpohjalle vain näyttämään kivalta?

HARKITSE

Harkitse ostopäätöstä myös kirpputorilla. Tarvitsetko tätä vaatetta oikeasti? Löytyykö kaapistasi jo vastaava vaatekappale? Onko vaate sellainen, jonka ostaisit myös normaalihintaisena? Älä sokeudu edullisesta hinnasta.

LISTAA, MITÄ TARVITSET

On helpompi löytää aarteita, kun tietää mitä on etsimässä. Listaa asiat, mitä vaatekaapistasi (tai kodistasi) puuttuu. Näin katse osuu helpommin vastaaviin tuotteisiin.

SHOPPAILE YKSIN

Rehellisesti, et halua, että ystäväsi löytää unelmakolttusi ennen sinua. Säästytään katkeruudelta ja surkuttelulta, kun shoppaillaan kirppareilla yksin. Itse käyn monesti myös ystävän kanssa, mutta sillon olemme molemmat hyväksyneet raa'an Nopeat syö hitaat -käytännön. Ystävästä voi tietty olla myös hyötyä, sillä paras ystävä saattaa löytää sinulle vaatteita, joita et itse olisi osannut kuvitellakaan päällesi. Ne on siitä ihmeellisiä otuksia.

TARKASTELE PESULAPPUA

Kiinnitä huomiota vaatteiden valmistusmateriaaleihin. Itse suosin mm. villaa ja puuvillaa, ne ovat materiaaleja, jotka kestävät käytössä pitkään. Sen lisäksi, että suosin tiettyjä materiaaleja, suosin ajattomuutta. Klassikkovaatekappaleet tulevat olemaan käytössä pitkään ja ne on helppo yhdistää toisiinsa tai stailata omaan tyyliin sopivaksi mm. asusteilla.

 - Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Maria/ Nyt heti,
Hyviä vinkkejä! Mua harmittaa, etten löydä itselleni juurikaan oikeilta kirppareilta vaatteita. Nettikirppareilta jonkin verran, mutta mieluusti ostaisin enemmän. Ehkä tulevaisuudessa onnistun... 😊
nytheti.blogspot.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Nettikirpparit on myös tosi hyviä 😊 Kirpparionnea, ehkä tulevaisuudessa onnistut myös muilla kirppareilla!
nouw.com/slowandsimple
Sonja,
Hyviä vinkkejä! Mun pitäis taas enemmän aktivoitua kirpparilla käymisessä 😊
stoori.fi/purkkisirkus
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Suosittelen aktiivisuutta 😊 Mitä useammin käy, sitä useammin löytää.
nouw.com/slowandsimple
Hymyillään blogi
,
Tää postaus oli just mulle ajankohtainen, kun kiertelen paljon kirppiksiä 😊. Toi vinkki oli hyvä, että suunnittelee etukäteen mitä on menossa ostamaan. Mä oon aina nirso vaatteiden suhteen kirppiksillä, mutta sisustus tavaroita tulee haalittua. Kiitos vinkeistä.
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kiva kuulla! 😊 Mä ostan myös paljon sisustusjuttuja kirpparilta, vaatteet onkin tosiaan hankalampia. Laatu vaihtelee niin paljon.
nouw.com/slowandsimple
tuulanneli
,
Todella hyviä vinkkejä. Itse olen tähän asti ollut kirppareilla se myyjä osapuoli. Olen ostanut vain muutaman lautasen kirpparilta.