MIKSI LUONNONKOSMETIIKKAA? 7 SYYTÄ

Siirryin täysin luonnonkosmetiikkaan noin 3 vuotta sitten. Silloin hiljalleen orastava ilmastoahdistukseni pakotti minut kyseenalaistamaan käyttämäni kosmetiikan sisältöä ja ympäristövaikutuksia. En nähnyt muuta vaihtoehtoa, kun siirtyä pikkuhiljaa luonnollisempiin tuotteisiin. Näiden vuosien jälkeen voin onnekseni sanoa, että en kaipaa synteettistä kosmetiikkaa lainkaan. Olen löytänyt toimivimmat tuotteet luonnonkosmetiikasta.

Mullakin oli alkuun ennakkoluuloja. Luonnonkosmetiikka tuoksui oudolta, näytti oudolta, eikä voisi koskaan olla yhtä toimivaa, kuin aiemmin käyttämäni "normaali kosmetiikka". Onneksi olin väärässä. Luonnonkosmetiikkaa löytyy nykyään niin moneen lähtöön, että on vain tuotteesta kiinni, eroaako se ominaisuuksiltaan lainkaan synteettisestä versiosta. Pitää vain löytää itselle sopivat tuotteet, kuten muunkin kosmetiikan kohdalla. Luonnonkosmetiikka on muutenkin kokenut valtavan syöksykehityksen ihan muutaman vuoden sisällä. Sen huomaa erityisesti saatavuudessa, joka yltää nykyään jo ihan perus marketteihin asti. Kosmetiikkatuotteiden ulkonäköön on myös ruvettu panostamaan huomattavasti, se on erittäin turhamainen plussa, mutta huomattava osa ihmisten ostokäyttäytymistä. Kuka muka tarttuu ensimmäisenä tylsään puteliin? Käsi ylös.

Suurin haaste, jonka koin peilikaapin sisällön uusimisessa oli se, että olisin halunnut tehdä sen kertaräjäytyksellä.

Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen ei ole mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa. Nykyään ne luonnollisemmatkin tuotteet ovat super laadukkaita ja haastavat "normaalin" kosmetiikan aivan tosissaan. Suurin haaste, jonka koin peilikaapin sisällön uusimisessa oli se, että olisin halunnut tehdä sen kertaräjäytyksellä. Täysin käyttökelpoisten tuotteiden käyttämättä jättäminen ja niiden tilalle uusien hankkiminen ei kuitenkaan ole mikään ekoteko. Suosittelen siis käyttämään jo käytössä olevat tökötit loppuun ja etsiä sitten luonnollinen seuraaja loppuneelle tuotteelle.

Luonnonkosmetiikka on osoittautunut mulle kaikista toimivimmaksi ihonhoidossa. On kuitenkin syytä muistaa, että kaikki tuotteet eivät tälläkään alueella sovi jokaisen iholle, ne saattavat jopa allergisoida ja ärsyttää ihoa. Siksi on erittäin tärkeää tutustua tuotteisiin etukäteen, lukea kokemuksia ja kysellä rohkeasti. Tämä on yksi syy sille, miksi tykkään itse kirjoittaa testaamistani tuotteista. Ehkä siitä on joskus hyötyä jollekin. Luonnonkosmetiikasta löytyy kuitenkin paljon täysin hajusteettomia, allergiselle ja atooppiselle iholle sopivia tuotteita, joten tästäkin genrestä löytyy varmasti jokaiselle sopiva tuote. Joistain liikkeistä saa pyytämällä näytepakkauksia tuotteista ja sitä mahdollisuutta kannattaa oikeasti hyödyntää, avaa siis rohkeasti suusi.

MIKSI LUONNONKOSMETIIKKAA?


1. Samoin kuin ruuan kanssa, haluan ravita ihoani mahdollisimman puhtaasti myös ulkoisesti. Luonnonkosmetiikka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja hyviä rasvahappoja. Näitä ei synteettisistä ainesosista löydy. Täten iho saa enemmän hyötyä luonnonkosmetiikasta, kuin synteettisestä.


2. Luonnonkosmetiikka on synteettistä ekologisempaa. Sen valmistuksessa vältetään epäekologisia raaka-aineita ja toimintatapoja. Luonnonkosmetiikassa ei käytetä uhanalaisia kasveja, tuholaismyrkkyjä tai geenimuunneltuja aineita, jotka ovat ympäristölle haitallisia. Tällaisia aineita ovat mm. silikonit, jotka eivät hajoa luonnossa koskaan.

3. Haluan suojella ihoani säteilyltä sekä turhilta, terveydelle haitallisilta kemikaaleilta ja myrkyiltä, kuten raskasmetalleilta, silikonilta, alumiinikloridilta, parabeeneilta ja lauryylieetterisulfaateilta.

4. Luonnonkosmetiikan tuotteista valtaosa on vegaanisia. Eläinperäiset aineet ovat sallittuja, mikäli ne ovat peräisin elävästä eläimestä ilman, että eläimelle aiheutuu haittaa. Näitä ainesosia saattavat olla mm. hunaja ja mehiläisvaha.

5. Sertifioidun luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat laadukkaita. Kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua ja sertifikaatin kriteereinä on se, että raaka-aineiden alkuperä pystytään jäljittämään.

6. Mikromuovit. Mikromuoveja löytyy usein huulipunista, kuorinta-aineista ja hammastahnoista. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina mikromuovitonta, joten sitä kautta vältät muovin huuhtoutumisen lavuaarista mereen.

7. Luonnonkosmetiikkaa ei testata lainkaan eläimillä. Tuotteiden turvallisuus varmistetaan dermatologisesti.

Aiheuttaako luonnonkosmetiikka sussa ennakkoluuloja?

- Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

pinjasblog
pinjasblog,
Täällä myös yksi luonnonkosmetiikan suurkuluttaja! 😊 Itselläni iho tykkää selkeästi enemmän luonnollisista tuotteista ja niillä olen saanut akne-ihonikin kuriin 👍🏼
nouw.com/pinjasblog
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kiva kuulla, että olet löytänyt sopivat tuotteet ihosi erityistarpeisiin 💚 Luonnonkosmetiikka on kyllä parasta!
nouw.com/slowandsimple