MAAILMAN HELPOIN OMATEKOINEN INKIVÄÄRISHOTTI

Aletaan pikkuhiljaa olla voiton puolella talven suhteen. Talven vaihtuminen kevääseen, on mulle ja mun terveydelle vuoden haastavinta aikaa. Vaatetta on joko liikaa tai liian vähän, hikoiluttaa ja paleltaa. Vuodenvaihde stressaa ja nukkuminen on hankalaa. Hyvät ateriatkin muistan vain melkein joka päivä. Keho huutaa armoa, kun mun pitäminen terveenä käy ihan päivätyöstä. Yritän erinäisin poppaskonstein auttaa ja tukea vastustuskykäni tämän hankalan ajan ylittämisessä. Näistä mahdollisesti toimivimmaksi on koitunut tuore, omatekoinen inkiväärishotti.

Hedelmät ovat parhaimmillaan tuoreena, siksi tätä versiota ei keitetä ollenkaan. Se tekee shotin valmistamisesta vaivatonta ja nopeaa. Pitkät valmistusprosessit ovat kiireen keskellä vihovimonen asia, joihin haluan ryhtyä. Pidetään homma siis simppelinä. Tämän inkiväärishotin valmistamiseen menee aikaa n. 5 minuuttia ja se pitää sisällään tuoreita, talvella herkullisimmillaan olevia raaka-aineita. Sitrukset ovat sesongissa koko talven ja hedelmää voikin vaihdella sen mukaan, mikä on sillä hetkellä parhaimmillaan. Esimerkiksi lokakuussa voi käyttää satsumia, joulukuussa klementiinejä ja alkuvuodesta appelsiineja.

 MAAILMAN HELPOIN OMATEKOINEN INKIVÄÄRISHOTTI

TARVITSET

n. 8 cm pätkä tuoretta inkivääriä (lisää tai vähennä määrää oman maun mukaan)

2 sitruunan mehu

2 appelsiinia

2 dl vettä

TEE NÄIN

- Kuori inkivääri (tämä käy helpoiten lusikalla, trust me!), appelsiinit ja sitruunat. Poista mahdolliset siemenet.

- Heitä inkivääri, hedelmien lihat ja vesi tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

- Voit halutessasi siivilöidä seoksen, itse jätän hedelmälihan shottiin.

- Pullota juoma ja nauti shottilasillinen aamuisin.

En tiedä onko kiittäminen inkiväärishottiani vai tuuriani, mutta olen pitänyt tänä vuonna vain yhden saikkupäivän. On kuitenkin syytä muistaa, että mitkään lisäravinteet tai inkiväärishotit eivät korvaa hyvin nukuttuja öitä ja monipuolista ruokavaliota. Terveellisten elämäntapojen rinnalla ne kulkevat kuitenkin tosi hienosti ja musta tuntuu, että varsinkin täällä Suomen talviolosuhteissa keho ei voi saada liikaa tukea pimeydestä selviämiseen.

-Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Johanna
,
Ihanat kuvat ja houkutteleva sisältö! Täytyypä ottaa heti kokeiluun 😊
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kiitos! Suosittelen lämpimästi tämän kokeilua 😊
nouw.com/slowandsimple
Marjo,
Muutamia kertoja olen tehnyt nyt talven aikana. Tulee pirteä olo ja flunssa pysyy loitolla 😊
styleheaven.marjorie@blogspot.com
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Se on just näin! Hyvästi pöpöt!
nouw.com/slowandsimple
Pitääpä tätä seuraavan kerran testailla 😊
blingershimmer.blogspot.fi/
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kerro sitten, mitä tykkäsit 😊
nouw.com/slowandsimple
Diiskuneiti,
Tätä kyllä testaan heti ensi viikolla! Olen tehnyt nyt niin, että olen keittänyt inkiväärit ja lisännyt sekaan sitruunanmehun. Sen lisäksi olen lyönyt kattilaan vihreää teetä ja odottanut, että jäähtyy. Siihen menee aikaa noin tunti, joten tämä ehkä vähän helpompi 😃
diiskuneiti.vaikuttajamedia.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Mä oon kuullut kans tosta keittämistyyistä. Itselleni se tuntuu turhan pitkältä prosessilta ja muutenkin uskon, että vihannekset ovat parhaimmillaan tuoreena 😊 Tämä on toiminut mulle hyvin.
nouw.com/slowandsimple