KOTOILUAJAN PARHAAT

Enpä olisi uskonut. Aina menossa, usein kiireessä ja parhaiten seurassa rentoutuva Jasmiina, on suorastaan nauttinut kotoilusta. Se saattaa johtua siitä, että vielä ei ole ollut yhtäkään päivää jona en olisi keksinyt tekemistä. Tilannetta tuntuu helpottavan sekin, että muutettiin asuntoomme vuoden vaihteessa, joten kotoa löytyy liuta aloitettuja (muttei koskaan lopetettuja) projekteja ja TO DO -listalta löytyy toinen hassu niitä, mitä ei olla vielä aloitettukaan.

Olen nauttinut suunnattoman paljon siitä, että meillä on ollut aikaa suorittaa näitä normaalin arjen keskellä laiminlyötyjä juttuja. Tällaisia projekteja ovat olleet muun muassa keittiön taulujen kehystäminen ja seinälle laitto, vaatehuoneen järjestely sekä huonekasvien elvyttäminen.

Kaikki eivät nauti kotoilusta yhtä valtaisasti, joten koin suorastaan velvollisuudekseni jakaa muutamia kotoiluajan parhaita hetkiä. Tästä ajanjaksosta on mahdollista ottaa kaikki ilo irti, jos vaan antaa oudolle tilanteelle mahdollisuuden. Näistä pienistä jutuista olen nauttinut viimeaikoina.

Meidän uusi sohva saapui vihdoin! Tätä kaunokaista ensin katseltiin ja sen jälkeen odoteltiin kuukausia. Nyt meidän olohuoneesta puuttuu enää kirjahylly, mutta sitä pääsee metsästämään vasta kirppareiden auettua.

Ollaan ruvettu tekemään tosi pitkiä lenkkejä. Jyväskylässä on ollut vähän vaihtelevat sääolosuhteet, mutta nyt aurinko on näyttäytynyt jo yllättävän monena päivänä peräkkäin. Ihana kevät!

Mun yrityksen asiakkaat koostuu suureksi osaksi ravintoloista. Ravintoloiden kohtalo on varmasti tullut jo monelle selväksi ja tämä tietenkin näkyy myös mun työkuvioissa. Aluksi tilanne tuntui musertavalta, joten piristin itseäni muun muassa kasalla kukkasia. Työtilanne on nyt jo hieman tasoittunut, joten siitä ei tarvitse kantaa enää huolta. Kukkaset piristävät silti.

Nyt kun laittautumiselle ei tunnu löytyvän mitään järkevää syytä, oli yhtenä iltana kiva pukeutua ykkösiin ja nauttia lasillinen viiniä kotisohvalla. Miksen voisi laittautua ihan vain itseni iloksi.

DIY-projektit ovat olleet aina lähellä sydäntä, mutta yleensä niille ei tunnu olevan aikaa. Nyt tuntuu, että näen kaikkialla mahdollisen uuden sisustuselementin. Dyykkasin viime viikolla pari rikkinäistä viinilasia ja hoksasin, että niissä on juuri sen verran jalkaa jälkellä, että ne pysyvät pöydällä paikoillaan. Istutin niihin rahapuut.

Elämäni ensimmäiset yrttiviljelmät edistyvät! Näiden lisäksi, laitoin pari kuukautta sitten avokadon siemenen multaan ja vihdoin viime viikolla saatiin Seetin kanssa tervehtiä siemenen keskeltä puskevaa versoa. Miten suuria pieniä onnen hetkiä.

En vieläkään ole pystynyt pitämään joogarutiinistani täydellisesti kiinni, mutta olen siitä huolimatta aina joogatessani huomannut kehittyneeni. Uskalsin ottaa tavoitteen tälle keväälle ja päätin, että kesäkuuhun mennessä pääsen jälleen spagaattiin.

Mun perheessä ei olla vietetty juhlapyhiä silloin kun olin pieni, joten mulle ei ole kehittynyt pääsiäiseen sellaista nostalgista suhdetta mistä varmasti monet muut nauttivat tähän aikaan vuodesta. Lenkiltä tarttui kuitenkin matkaan pajunkissoja ja ne piristää joka aamu, kun kömmin keittiöön.

Täällä panostetaan nyt täysillä kotona viihtymiseen. Ollaan saatu hankittua meiltä puuttuvia huonekaluja ja viimeisteltyä pieniä keskeneräisiä juttuja, kuten mallailtua taulut seinälle ja järjesteltyä vaatehuoneen hyllyt. On ihana nähdä, miten koti valmistuu pala kerrallaan.

Meillä on ollut tosi kivoja aamuhetkiä ja ollaan syöty hyvä aamiainen ihan joka päivä. Ennen aamupala tapasi vähän unohtua, mutta uuden tavan myötä olen huomannut niin suuren muutoksen jaksamisessani, että todella toivon aamiaismotivaation kestävän tämän poikkeusajan jälkeenkin.

Yhteistä aikaa ei voi olla koskaan liikaa. Luulin tuntevani mieheni ja koirani läpikotaisin, mutta lähes päivittäin olen huomannut oppineeni heistä jotain uutta. Opiskelu tulee varmasti kestämään koko loppu elämän ja siitä tulee huikeeta.

- Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Andligutveckling
Andligutveckling,
Hienoa kuvat!! 😊
nouw.com/andligutveckling
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
SuviMaria
SuviMaria,
Olipa aivan ihanan positiivinen postaus! Upeita kuvia ja ajatuksia kotoilusta, joihin voin itsekin samaistua täysin. Kiireen keskellä sitä tulee laiminlyötyä juuri niitä rutiineja, jotka olisivat hyväksi mielelle ja keholle. Onneksi nyt on aikaa niihinkin satsaamiseen! 😊 Jaksamista kevääseen sulle ja Seetille! <3
nouw.com/suvimaria
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Ihana kommentti, kiitos! Paljon jaksamista ja hymyjä sinnekin. ❤️
nouw.com/slowandsimple