KESÄN IHONHOIDON KULMAKIVET

Kaupallinen yhteistyö: Luonkos

Kesäisin erityisesti kasvojen iho on koetuksella. Kesän kuumuus, ilmassa leijaileva siitepöly, ilmansaasteet ja UV-säteily tuovat mukanaan haasteita, joihin ainakin minä haluan varautua. Ihoni on mukanani koko elämäni, joten haluan pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta niin ulkoisesti, kuin sisäisestikin. Suomen vaihteleva ilmasto tekee kuitenkin ihonhoitotuotteiden valitsemisesta välillä haastavaa, sillä samat tuotteet eivät välttämättä palvele tarkoituksillaan ympäri vuoden. Kesäisin ihoni kaipaa runsaasti kosteutusta ja suojaa, mutta mahdollisimman vähillä tuotteilla. Iholle ilmestyy helposti epäpuhtauksia mm. hikoilun seurauksena ja siksi haluankin pitää kasvoillani mahdollisimman vähän meikkiä, rasvoja ja muita tököttejä. Kesäaikaan pidän homman simppelinä ja perustan ihonhoitoni mekan muutamaan peilikaappini kulmakiveen.

KESÄN IHONHOIDON KULMAKIVET

ÖLJYPUHDISTUSKAKKU

Hikoileva kesäiho vaatii huolellisen meikinpoiston ja tehokkaan kosteutuksen. Olen nyt puolisen vuotta käyttänyt Luonkosin öljypuhdistuskakkua, siinä nämä molemmat tulevat samassa paketissa. Se poistaa myös vedenkestävän meikin, joka on mulle ehdottoman tärkeää mm. kuvauspäivinä, kun kasvoilla on runsaasti meikkiä. Kesäisin en ilta- ja aamurutiineissani muita tuotteita juuri käytäkään. Kaukku on täysin vegaanista luonnonkosmetiikkaa ja tuotteen pahvinen pakkaus on 100% biohajoava.

NÄIN TEEN: Kesäisin mulla on käytössä Healing-kakku (talvella kosteuttavampi Rebirth). Lämmittelen palaa puhtaiden, kuivien kämmenien välissä. Hieron öljyä huolellisesti kasvoilla kunnes meikki on irronnut ja pyyhin lopuksi kasvot lämpimällä vedellä kostutetulla kasvopyhkeellä.

SUOJAAVA JA KOSTEUTTAVA KASVOSUIHKE

Kesäisin panostan suojaaviin kasvosuihkeisiin. Mulla on käytössä sellainen yksilö, joka suojaa ihoa ilmansaasteilta ja siniseltä valolta. Suihke toimii myös meikin kiinnittämiseen, joka on koitunut monesti juuri niiden pitkien kuvauspäivien pelastukseksi. Kasvosuihkeita voi käyttää vaikka meikin päälle pitkin päivää, tuomaan tarvittavaa lisäkosteutusta kasvoille.

NÄIN TEEN: Pidän kasvosuihketta mukana laukussa ja suihkin sitä kasvoille silloin, kun aurinko tuntuu liian korventavalta tai iho tuntuu muuten kaipaavan pikafreesausta.

KUORINTA

Kuten näistä postauksen kuvista voi huomata, kesäisin mun otsalle ilmestyy pieniä, hikoilusta johtuvia näppylöitä. Näppyjen ilmestymistä voi ehkäistä kasvokuorinnalla ja ihon huolellisella puhdistamisella mahdollisimman pian runsaan hikoilun jälkeen. Vaikka kuorinta tulisikin tarpeeseen, kuorintarakeet ovat iholle rasite. Siksi ihon helliminen on erityisen tärkeää kuorinnan yhteydessä.

NÄIN TEEN: Kesäisin kuorin kasvojeni ihon kaksi kertaa viikossa. Kuorinnan jälkeen puhdistan ihoni yllä mainitulla Luonkosin puhdistuskakulla. Öljy rauhoittaa vastakuorittua ihoa.

AURINKOSUOJA

Mikään ei suojaa ihoa yhtä huolellisesti (varjon jälkeen), kuin aurinkovoiteet. UVA-säteet pääsevät iholle jopa pilvien ja ikkunoiden läpi, joten aurinkosuoja tulisi muistaa myös niinä pilvisinä päivinä. Vaikka monissa meikkituotteissa, kuten primereissa ja meikkivoiteissa on suojakerroin, tulisi niiden lisäksi malttaa käyttää myös ihan niitä virallisia aurinkosuojia.

NÄIN TEEN: Levitän kevyen aurinkovoiteen kasvojen iholle joka aamu. Käyttämässäni meikkivoiteessa on myös suojakerroin, joten se toimii suojan tukena päivinä, joina päätän meikata. Aurinkoisina päivinä pidän mukanani vielä suihkutettavaa aurinkovoidetta, jotta aurinkosuojan lisääminen on mahdollisimman vaivatonta.

Miten sä huolehdit ihostasi kesäisin?

- Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Katta /Arki(paska)ruokaa,
Oma ihoni kaipaa läpi vuoden runsasta kosteutusta, joten siinä
mielessä pääsen helpolla. Niitä ei tarvi olla vuodenvaikojen aikojen mukaan erilaisina. Huolehdin vain lisäksi hyvät aurinkosuojat. -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Sehän onkin näppärää! Olet onnekas, mun iholla on aivan eri haasteet talvella ja kesällä 😊
nouw.com/slowandsimple
Teresa S,
Kuulostaa hyvälle tuo puhdistuskakku! Aivan ihana! Pitääkin katsoa tarkemmin kun tulee vastaan.
haaveikko.blogspot.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Tää on ihan huippu! Suosittelen testaamaan, näitä saa mm. Ruohonjuuresta 😊
nouw.com/slowandsimple
Asta B.,
Pitääpä tutkia tuota puhdistuskakkua enemmänkin! Mä olen aina ollut todella laiska ihonhoitaja, mutta tähän pitäisi saada muutos. Ihan jo siksikin, että ei ihokaan loputtomiin kestä hyväkuntoisena pelkällä Pyhällä Hengellä 😃D
www.kahdenmaankansalaisia.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Haha, se on totta. Ihosta on ihan hyvä pitää huolta. Olen myös todella laiska sen asian kanssa, joten tää on ollut mulle ihan loisto tuote 😊
nouw.com/slowandsimple
Melissa,
Itselläni on niin herkkä iho, että ei juuri voi tällaisia käyttää. Teen useimmiten itse sen mitä tarvitsen ihon hoitoon. Kakku kuulostaa kyllä tosi hyvälle 😊
villananna.blogspot.com
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Tää on mulle ihan täydellinen. Mitä kaikkea kosmetiikkaa olet tehnyt itse? 😊
nouw.com/slowandsimple