HYÖDYNNÄ PAIKALLISTA OSAAMISTA: VERHOJEN UUSI ELÄMÄ VAATTEENA

Kaupallinen yhteistyö: Vaatturi/Ompelija Jenni Ranta

Sainpa kerran verhot jotka eivät koskaan päässeet ikkunaan. Verhoissa ei ollut mitään vikaa, itseasiassa ne olivat todella kauniit. Ne eivät kuitenkaan istuneet sisustukseen niin kuin olin etukäteen ajatellut. Haluan päästää olohuoneeseemme kaiken mahdollisen valon eivätkä nämä pimentävät verhot varsinaisesti tukeneet tätä ajatusta, ne piilottivat kotini silmäterän, eli olohuoneen kauniin erkkeri-ikkunan taakseen.

Sydäntä riipaisi pitää verhoja kaapin perällä käyttämättömänä tiedostaen, että tuskin tässä elämässä pääsevät käyttöön jatkossakaan. Äidiltä lahjaksi saamieni verhojen myyminenkin tuntui jotenkin väärältä. Päätinpä siis ottaa yhteyttä naapuriompelimon Jenniin. Jenniltä tuli heti paljon hyviä ideoita, miten voisimme hyödyntää verhojen kankaan sen arvoisella tavalla. Lopulta päädyimme ylellisen tuntuiseen, kimonomalliseen aamutakkiin.

"korjauta sen sijaan, että ostaisit tilalle uuden."

Olen lähiaikoina sisäistänyt ajatuksen: "korjauta sen sijaan, että ostaisit tilalle uuden". Hyödynnänkin nykyään erityisesti paikallisten käsityöläisten ammattitaitoa ja se tuntuu todella hyvältä. Maksan mielelläni siitä, että saan rakkaalle vaatteelleni lisävuosia ja samalla tuen jotakuta kanssahullua, joka on luonut/on luomassa itselleen työtä tyhjästä. Olen halunnut hyödyntää paikallisia toimijoita silloinkin, kun tarvitsen jotain uutena. Jenni on esimerkiksi loihtinut meille Vallilan kankaasta koristetyynyt olohuoneeseen. Tämän taiturin kädenjälki vilahtelee siis kaksin verroin näissä postauksen kuvissa.

Arvostan Jennin kestävää, zero waste -henkistä tapaa työskennellä. Jenni pyrkii aina siihen, että kangas tulee hyödynnettyä kokonaan, ylijäämäpaloja myöten. Jenni on hyödyntänyt omia rikkinäisiä vaatteitaan kankaana mm. käyttämiinsä kestovanulappuihin ja kestokasseihin. Tätä toimintaa on ilo tukea jatkossakin. Aamutakkini kohdalla Jenni näki vaivaa aamutakin suunnitteluun, jotta saisi toteutettua sen vain yhdestä verhosta. Verhon ylijääneistä rippeistä Jenni ompeli mm. hiusdonitseja. Ensimmäinen verho hyödynnettiin siis kokonaan ja toinen jäi täysin koskemattomaksi. Se odottelee vielä meidän seuraavaa idistä.

MIKSI TUKEA PAIKALLISTA OMPELIMOA:

1. Saat juuri sellaisen tuotteen, kuin haluat.

2. Maksat laadusta ja ammattitaidosta. Tuote kestää varmasti pidempään käyttöä, kuin suurketjujen tuotteet.

3. Ostat työpaikkoja Suomeen sen sijaan, että ostat valtavilta yrityksiltä ulkomailta.

4. Voit olla varmempi siitä, että työntekijöitä ei riistetä etkä tue lapsityövoimaa.

5. Tiedät mistä maksat.

- Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Mari,
Vautsi miten upea ja todella kiva idea uusiokäytölle! 😊
www.meikkiholisti.fi
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kiitos, olen samaa mieltä! Tämä onnistui kyllä odotettuakin paremmin, vaikka luotto olikin täysin kohdillaan 😊
nouw.com/slowandsimple
stepstoselflove
stepstoselflove,
Hei toi on vaan niin kaunis <3
nouw.com/stepstoselflove
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kiitos, olen niin samaa mieltä <3
nouw.com/slowandsimple
Mari
IP: 82.99.3.229