20 TAPAA KÄYTTÄÄ KOOKOSÖLJYÄ

Mä oon oikea kyökkikemisti. Tykkään hyödyntää keittiön kaapeista löytyviä tuotteita kauneudenhoidossa. Hiuksia hellin ruoka-aineilla viikottain ja samoista aineksista pyörähtää näppärästi myös kasvonaamiot ja -kuorinnat. On ihanaa, kun tietää tasan tarkkaan, mitä naamio pitää sisällään ja pystyy siten välttämään myrkyt ja kaikki muut haitalliset kemikaalit.

Yksi suosikkiaineistani on ehdottomasti kookosöljy. Ensinnäkin, se maistuu hyvältä, tuoksuu hyvältä ja on todella monikäyttöinen. Välillä jaan kuvia omatekoisista hiusnaamioista ja muista DIY-tuotteista Instagramissa ja joka kerta saan niistä valtavasti kyselyitä. Eli ainakin mun IG-seuraajia tuntuu kiinnostavan, mihin kaikkiin tuotteisiin kaappien antimet taipuukaan. Tästä syystä ajattelin jakaa 20 käyttötapaa kookosöljylle.

IHON HOITO

Vartalon kosteusvoiteena
- Kookosöljyä voi käyttää sellaisenaan vartalon kosteuttamiseen.

Naamiona
- Avokadosta ja kookosöljystä tehty naamio antaa iholle tehokosteutusta.

Yövoiteena
- Jotkut käyttävät kookosöljyä jopa kasvoihin yövoiteena. Itselle tämä tuntuu turhan, no, rasvaiselta, mutta kuivaihoisille saattaa olla hyväkin vinkki.

Meikinpoistossa
- Kookosöljy on pettämätön ja hellävarainen tuote meikin poistamiseen. Hiero öljyä kasvoille ja pyyhi pois kestovanulapulla. Meikki lähtee varmasti!

Rohtuneiden huulten pelastajana
- Kuori huulet ja anna niille tehohoitoa kookosöljyllä. Lopputuloksena on ihanan pehmeät ja kosteutetut huulet.

Kuiville limakalvoille
- No en nyt varsinaisesti lähde antamaan mitään gynekologisia vinkkejä, mutta luonnollinen kookosöljy toimii kosteutukseen siinäkin päässä.

Ihon kuiviin kohtiin
- Korppuiset kyynärpäät, pakkasen polttamat poskipäät, kuivat polvet ja kovettuneet kantapäät voi pehmentää kookosöljyllä.

Jalkahoitona
- Kovettuneet kantapäät saavat huutia, kun annat jaloillesi hieman hemmottelua. Ensin lämmin jalkakylpy, huolellinen kuorinta ja lopuksi rasvaus kookosöljyllä. Sitten vaan villasukat jalkaan ja rentoutumaan!

Dödönä
- Olen kokenut itsetehdyn deodorantin todella toimivaksi. Ohjeen löydät tästä. Kokeillessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että ruokasooda ei sovi kaikkien iholle.

HIUSTEN HOITO

Hiusöljynä
- Kookosöljy toimii kuiviin latvoihin samoin, kuin hiusöljykin. Ole kuitenkin varovainen annostelun kanssa.

Hiusnaamiona
- Samaista avokado + kookosöljy -settiä, jota käytän toisinaan kasvonaamiona, voi käyttää myös hiusnaamiona. Avokadon tilalla voi käyttää myös esimerkiksi banaania.

Öljyhoitona
- Mulla on tosi kuiva päänahka ja säännöllisesti hellinkin päänahkaani kookosöljyllä. Hiero öljyä huolellisesti päänahkaan, anna vaikuttaa 20-30min ja pese hiukset sitten nomaalisti shampoolla.

RUUANLAITTO

Paistamiseen
- Kookosöljy on paistamiseen mitä mainioin, sillä se kestää kuumuutta huomattavasti paremmin, kuin muut öljyt. Loistavan kuumuudensietokykynsä ansiosta se onkin erityisen pätevä mm. wokkaamiseen.

Leivontaan
- Oletko koskaan kokeillut korvata leivontaohjeessa olevaa rasvaa kookosöljyllä? Kannattaisi, sillä kookosöljy tuo leivonnaisiin herkullisen maun!

Smoothieisiin
- Haluan varmistaa, että saan päivässä tietyn määrän hyviä rasvoja. Smoothiet on siitä käteviä, että niihin voi työntää paljon hyviä aineksia, joita ei muuten tulisi niin aktiivisesti napsittua. Laitankin usein teelusikallisen kookosrasvaa smoothien sekaan, siinä osa päivän rasvoista tulee nautittua, kuin vahingossa.

Raakapuuroihin
- Ylempi vinkki sopii myös raakapuurojen kanssa, jotka onkin mun uusin aamupalalemppari.

PLUS

Hierontaöljynä

Liukuvoiteena

Sheivausvaahdon korvikkeena

Kynsinauhoille

Löytyykö sun kaapista jo kookosöljyä?

- JASU

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Mä joskkus hankin kookosöljyä juurikin sen monikäyttöisyyden vuoksi, mutta ei se ollutkaan oikein mun juttu 😃
blingershimmer.blogspot.fi/
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Aijaa! Mulla se on ihan korvaamaton <3
nouw.com/slowandsimple
Anne,
Kookosöljypurkki löytyy meiltäkin kotoa. En ole kyllä todellakaan hyödyntänyt tuotetta noin monipuolisesti, mutta kosmetiikkatuotettaana myös joka tapauksessa. Täytyykin tsekata vielä tuo linkkaamasi dödö-ohje 😊
www.trean.fi/
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Suosittelen! Se dödö on mulla ollut ahkerassa käytössä 😊 ja toimii!
nouw.com/slowandsimple
Marjo ,
Ei löydy minulta vielä kookosöljyä mutta luettuani tämän sun postauksen aloin mietiskelemään miten olen pärjännyt ilman sitä 😃 Tuntuu erittäin monikäyttöiseltä tuotteelta. Ehkä kokeilen jo tässä joululoman aikana.
styleheaven-marjorie.blogspot.com
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Sitä se todella on! Viimeisin käyttötarkoitus oli pakkasenpuremat poskipäät. Kyllä iho kiittää <3
nouw.com/slowandsimple
Anni,
Superhyviä vinkkejä! Joskus tullut kookosöljyä ostettua jotain tiettyä asiaa varten.. Jäänyt sitten kaappiin lojumaan sen jälkeen. Ehkä voisin näistä kokeilla hiusten hoitovinkkejä ja kynsinauhoille!
www.stoori.fi/needles-and-roses/
Liisa,
Mä johonkin aikaan käytin aina kookosöljyä meikinpoistossa ja suihkusaippuana vartalolla. Auttoi kovasti atooppisen ihon kosteuttamiseen. Nyt mä oon vähän unohtanut koko loistavan öljyn. Täytyykin taas ostaa.
www.stoori.fi/147cm-elamaa
Diiskuneiti,
Hei ihan superhyviä vinkkejä! Toimii hyvin myös hampaiden valkaisussa, kun viikottain purskuttelee suussa kookosöljyä 😊
www.stoori.fi/diiskuneiti