2 x RUOKAA HUHTIKUUN SATOKAUSITUOTTEISTA
Huhtikuun ruokasesonki tuo kevään keittiöön. Vielä joudutaan hetki odottaa niitä meidän kotimaisia herkkuja, mutta pikkuhiljaa alkaa niitäkin ilmestyä kauppojen hyllyille. Huhtikuussa löytyy jo paria kotimaista villiyrttiämme voikukkaa ja nokkosta. Nokkosista voi taikoa vaikka nokkoslettuja tai nokkospestoa, voikukka menee sellaisenaankin vaikka salaatissa. Ulkomaanvahvistuksina huhtikuun upeuksista voisin nostaa esiin tankoparsan, paprikan ja munakoison, joista jälkimmäiseen ihastuin vasta ihan hetki sitten ravintola Remyssä. Sesonkituotteissa maku on parhaimmillaan, joten aion ehdottomasti testata munakoison valmistamista myös kotioloissa. Tässä postauksessa jaan kaksi helppoa, menestykseksi osoittautunutta reseptiä, joissa hyödynsin sesongissa olevia tuotteita. Ensimäisessä kukkakaalia ja toisessa tankoparsaa.
HUHTIKUUN SATOKAUSI
mm.
NOKKONEN kotimainen
FENKOLI
KIIVI
TANKOPARSA
KUKKAKAALI
SITRUUNA
BANAANI
PAPAIJA
APPELSIINI
AVOKADO
MANGO
BATAATTI
MUNAKOISO
PAPRIKA
KUKKAKAALI-LINSSIKEITTO

NÄITÄ TARVITSET
1 pieni kukkakakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattipyrettä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
TEE NÄIN
1. Riivi kukkakaali suuhun sopiviksi nupuiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Iske sipulit kattilaan öljyn ja mausteiden kanssa. Paistele hetki.
2. Lisää kattilaan kukkakaali, valutetut linssit, tomaattipyre, kookosmaito ja kasvisliemi.
3. Anna kiehua niin kauan, kunnes linssit ja kukkakaalit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
CHORIZO-PARSAPASTA

NÄITÄ TARVITSET
300 g täysjyvä spagettia
n. 150g soija chorizo (käytin Hälsans Köks)
1 sipuli
1 nippu parsaa
1 valkosipulinkynsi
tuoretta pinaattia
Mausteöljyyn:
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa
TEE NÄIN
1. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, pilko chorizo ja parsa suunmukaisiksi paloiksi. Muista siivota parsa ensin (poista kova kanta).
3. Kypsennä tuotokset pannulla öljyn kanssa. Lisää pannulle viimeisenä pinaatti. Paistele hetki.
4. Lisää paistinpannun sisältö valutetun spagetin sekaan.
5. Valmista mausteöljy: sekoita lasissa öljy, sitruunan mehu, hienonnettu valkosipulinkynsi, hienonnettua basilikaa, suola ja pippuri.
6. Sekoita mausteöljy huolellisesti pastan sekaan. Nauti.
- Jasu
Tykkää-merkinnät
Kommentit







